Intimiteit

Privé Coaching

Herkennen, erkennen en kwetsbaarheid omzetten in liefde

Intimiteit is kwetsbaar, zowel geestelijk als lichamelijk. Bij schade in het gevoel van intimiteit brokkelt er steeds meer af in relatie tot de ander. Herstel is mogelijk. Gun jezelf dat vanaf vandaag.

Als we spreken over intimiteit dan vallen daar verschillende gebieden onder. Denk aan mentale intimiteit, sociale intimiteit, emotionele, spirituele, lichamelijke, fysieke en seksuele intimiteit. Moeite met een van deze gebieden van intimiteit legt pijn in de ziel blood. Voor veel mensen een moeilijk onderwerp om te bespreken maar toch ontzettend belangrijk.

Als intimiteit je diepste wens is en tegelijk je grootste angst

Met intimiteit verbind je jezelf aan de ander. Om elkaar geven betekent ook jezelf kunnen geven.De intimiteit van liefde delen met een partner of familie en vrienden. Liefhebben is een werkwoord. Het vraagt werk aan twee kanten om die hartspier te laten kloppen en sterk te (onder)houden.

Wekt een van de gebieden van intimiteit angst op, dan straalt dat door in je kwaliteit van leven. Vanuit bescherming voor de angst maak je dan een vermijdende of overschreeuwende indruk op de ander. Verwijten maken, klagen, dingen uit de weg gaan. Meer tijd steken aan activiteiten buiten huis zoals sporten, vrienden bezoeken of extra hobby’s oppakken. Van weerstand tegen een aanraking tot helemaal geen seksuele intimiteit meer. Of van emoties delen tot nauwelijks nog iet los laten over eigen gevoelens.

Wanneer dit patroon niet doorbroken wordt leidt het tot verdriet en onbegrip bij de ander. Mogelijk zelfs een breuk in vertrouwen met alle ongewenste gevolgen als resultaat.

Waarom kan intimiteit angst opwekken?

Het kan plotseling door een incident ontstaan of juist heel geleidelijk. Moeite met hechting in de kindertijd of in eerdere relaties kan een oorzaak zijn, maar dat hoeft niet. Net zo goed zijn een druk leven, kinderen, vermoeidheid of ziekte redenen waardoor intimiteit kwetsbaar wordt. Of een gebrek aan open communicatie, waardoor steeds meer onbegrip en irritatie ontstaat. Een neerwaartse spiraal helpt de intimiteit in dat geval niet te herstellen. Nog niet eerder genoemd maar wel grote levensgebeurtenissen die intimiteit in de weg kunnen staan zijn obstakels zoals vreemdgaan, aanranding, verkrachting, misbruik, ongeplande of ongewenste zwangerschap of een niet vervulde kinderwens.

Herkennen, erkennen en kwetsbaarheid omzetten in liefde

Of de oorzaak van intimiteit problematiek nu wel of niet te duiden is. Feit is dat deze weg uiteindelijk uitloopt op een breuk waarbij je elkaar kwijtraakt. Dat is te voorkomen wanneer je de angst onder ogen durft te zien. Vanuit de erkenning is het mogelijk om deze kwetsbaarheid weer stapje voor stapje om te zetten in liefde naar jezelf en de ander.

Voor vrouwen

Vanuit mijn praktijk begeleid ik specifiek vrouwen die met intimiteit worstelen. Als vrouw ken ik de kwetsbaarheid van die kant en kan ik je helpen de stappen richting herstel te zetten. In het tempo dat past bij de situatie. Niets geforceerd. Alles vanuit rust, respect en heling van wat achter je ligt.

In de coachingsgesprekken werken we op jouw tempo aan de heling van intimiteit. Dat wat is gebeurd in het verleden krijgt een plek. En dat wat in de toekomst mag zijn krijgt de opening van nieuw vertrouwen en je waardevol voelen.

Er zijn  nog meer mogelijkheden

Prive coaching

Privé Coaching

Ik coach je met positieve doelen naar een toekomst die 100% bij jou past én jouw leven lichter, leuker en vrij maakt.

Prive coaching

Werknemer Coaching

Investeren in het welzijn van een werknemer levert altijd betere prestaties voor bedrijf en omgeving. Ik voorkom uitval en zet de werknemer in kracht.

Prive coaching

Ondernemer Coaching

Starten, groeien en balans vinden tussen werk en privé. Deze thema’s geven een kick en maken ondernemers tegelijk onzeker. 

Voel je altijd vrij om contact met mij op te nemen en samen door te spreken hoe coaching wel of niet zinvol is in jouw situatie.

Wat anderen vertellen over hun coach ervaring

Monyanet 

Ik ben veel meer vanuit mijn gevoel gaan leven en voel me nu echt zeker.

Sophie

Dankzij de coaching is mijn fundering zo sterk geworden dat ik nu weet dat ik moeilijkheden goed aankan.

Alex

Het is persoonlijk en krachtig. Ik neem nu honderd procent beslissingen vanuit mijn hart.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies

Bellen

6 + 14 =

Mailen

13 + 5 =

Suzan Bannink werkt samen met