werk en privé balans

Ondernemer Coaching

Als ik nog meer tijd investeer draait mijn business beter, wil ik dat? Hoe zorg ik dat ik voldoende ontspan? Vergeet het maar die werk en privé balans! Benieuwd hoe dat zit?

Ondernemen: de achtbaan van mixed feelings. De hoge pieken van vrede door vrijheid, financieel grote sprongen kunnen maken en handelen vanuit eigen visie. Met daar tegenover de diepe dalen van gewoon f*cking moe zijn. Hollen en stilstaan. Meewind en tegenwind met alle verantwoordelijkheden die je hebt te dragen. Hoe creëer je rust, zonder dat het opeens saai wordt? Vergeet het maar die werk en privé balans. Benieuwd hoe dat zit en de oplossing? Je leest het in dit artikel.

Groeien mag best pijn doen, maar zorg wel dat het leuk blijft

Tja, simpel gezegd is dat niet alleen een wens, maar zelfs een must. Want raak je te vermoeid van het ondernemen dan is de valkuil die neerwaartse spiraal.

En dan opeens is het niet leuk meer! Je ziet dat je minder vrolijk bent, jezelf steeds moeilijker aan het werk kunt zetten. Sneller geïrriteerd bent of niet zo goed meer bij je creatieve skills kunt als voorheen. Het is niet nodig de lijst nog verder aan te vullen. Het zijn die ‘vage’ klachten waar je maar niet vanaf komt.

De oorzaak van ‘niet meer leuk’

Dat kan van alles zijn. Stress in de thuissituatie. Spanning op de groei doelstellingen of de financiën. Geen balans vinden tussen werk en ontspanning of verlamt raken door moeilijke, nog te nemen besluiten.

Het begint met een ongezonde levensstijl die er langzaam insluipt. Sporten overslaan, een makkelijke maaltijd, korter slapen om werk af te krijgen en tegelijk ook je sociale netwerk van familie en vrienden te onderhouden.

Vervolgens stop je met jezelf voorzien van nieuwe inzichten. Geen tijd meer voor die trainingen, boeken lezen val je van in slaap en er wachten nog een paar linkjes in je mailbox voor de replay van webinars. Daarna volgt het punt dat je steeds vaker schittert van afwezigheid in je sociale netwerk. Je roept nog ‘het leven van een ondernemer is druk, dat begrijp je toch wel?’

Vergeet het maar die werk en privé balans

Het gaat niet over balans. Het gaat over weten wat je wilt en op die manier je leven inrichten. Dus denk eens na? Wat vind je daadwerkelijk belangrijk ik je leven? Investeer dwars door je uren van de dag je tijd in het nastreven van die wensen en doelen. Privé en werk gaan als ondernemer dwars door elkaar heen. Enerzijds houd je ervan, maar focus jij je alleen op je zaak dan voel je ongenoegen en stress doordat je tekort schiet in het behalen van je andere privé doelen. Zie het niet als kiezen uit… maar verzamel je doelen op een lijst.

Voelt dat als chaos? Leer dan je patronen herkennen in die chaos. Herken je ze, dan weet je hoe en waar je de ladder moet plaatsen om uit de chaos te klimmen.

Mentoring of coaching voor ondernemers

Tijdens coaching voor ondernemers werken we samen aan het proces om heel goed te leren bepalen wat je nu eigenlijk wilt. Waar je tijd en energie in steekt en hoe je dit in jouw leven goed inricht.

Als ondernemer doe je veel alleen. Geen gek idee om er dus een mentor of coach bij te betrekken. Net zoals een topsporter traint met een coach kun je als ondernemer met iemand sparren. Iemand die je inspireert en uitdaagt of de spiegel voorhoudt.

n maximaal zes coachingsgesprekken werken we aan meer focus op doelen zowel in werk als privé, en tussen inspanning en ontspanning. Leer herkennen wat je wel en niet wilt. Start met focus om je energie goed te verdelen. Die balans komt jouw leven ten goede!

Er zijn  nog meer mogelijkheden

Prive coaching

Privé Coaching

Ik coach je met positieve doelen naar een toekomst die 100% bij jou past én jouw leven lichter, leuker en vrij maakt.

Prive coaching

Werknemer Coaching

Investeren in het welzijn van een werknemer levert altijd betere prestaties voor bedrijf en omgeving. Ik voorkom uitval en zet de werknemer in kracht.

Prive coaching

Ondernemer Coaching

Starten, groeien en balans vinden tussen werk en privé. Deze thema’s geven een kick en maken ondernemers tegelijk onzeker. 

Wat houdt je nog tegen om te gaan ondernemen? Bel of app gerust voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Dan kijken we welke groei persoonlijk en in (de start van) je bedrijf te maken zijn. 

Wat anderen vertellen over hun coach ervaring

Monyanet 

Ik ben veel meer vanuit mijn gevoel gaan leven en voel me nu echt zeker.

Sophie

Dankzij de coaching is mijn fundering zo sterk geworden dat ik nu weet dat ik moeilijkheden goed aankan.

Alex

Het is persoonlijk en krachtig. Ik neem nu honderd procent beslissingen vanuit mijn hart.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies

Bellen

8 + 1 =

Mailen

3 + 2 =

Suzan Bannink werkt samen met