Burn-out

Privé Coaching

Terug naar volle energie vlak voor, tijdens of na een burn-out

Ik ben zó moe. Het lijkt wel dat ik alles fout doe. Alles komt emotioneel binnen, ik vind mezelf écht niet meer leuk. Komt dat nog wel goed? Waar is mijn reset button zodat ik eindelijk weer de energie voel.

Als ik dit af heb, dan kan ik tot rust komen.
Als de verbouwing klaar is dan is er eindelijk tijd voor mij.
Ik moet dit nog even snel afhandelen er wordt op mij gerekend en ik ben al zo laat.
Ik kan mij moeilijk concentreren.
Ik vergeet zoveel.
Hoe is het mogelijk dat ik dat over het hoofd zag!
Ben ik over mijn grenzen gegaan of stel ik mij aan?

Ik ben moe, ik rust niet meer uit

Wie elke dag een klein beetje over zijn grens gaat heeft na lange tijd een behoorlijke aanslag gepleegd op zijn eigen accu. Opladen met slaap en ontspanning werkt niet meer als er structureel meer energie wordt uitgegeven dan er binnenkomt.

3 x waarom het vaak onnodig lang duurt voor je echt uit een burn-out komt

Kleine uitgaven hebben samen een groot effect

Wanneer je elke dag meer geld opneemt van de bank dan jouw inkomsten toelaten ga je op een dag failliet. Omdat de bedragen die je overal besteedt ‘kleine beetjes extra energie’ op zichzelf niet altijd groot zijn is ontkenning de grootste oorzaak van het oplossen van burn-out klachten. Vaak is de combinatie van onrust op meerdere gebieden de genadeklap waardoor lichaam en geest uitgeput raken. Vaak hoor ik mensen met een burn-out verbaasd en verdrietig zeggen: ‘het ging gewoon opeens écht niet meer.’

Wat geweest is, is geweest. En hoe nu verder?

Eenmaal bij de huisarts wordt iemand met burn-out klachten vaak doorverwezen naar de POH (Praktijk Ondersteuner Huisarts). Zijn de oorzaken eenvoudig op te lossen dan zijn de praktische tips die je hier krijgt voldoende. Bij hoger opgeleiden zien we vaak dat er wordt doorverwezen naar de psycholoog. Logisch, men wil analyseren waar het vandaan komt. 

In veel sessies wordt er dan teruggekeken naar het verleden. Terug naar oude pijn, de verdrietige verhalen van vroeger. Niets mis mee, en goed voor een beter begrip waarom je bent geworden wie je nu bent. 

Terugtrekken in plaats van oplossen

Om meer rust te creëren trekt iemand met burn-out klachten zich vaak terug uit zijn of haar sociale omgeving. Er is minder contact met vrienden en familie. Het draait om veel slapen, weinig ondernemen en snel emotioneel geraakt zijn. Mogelijk lukt werken ook niet meer (lees ook mijn artikel over burn-out op de werkvloer). Alles om die batterij maar op te willen laden. Toch is ook dat nog steeds geen structurele oplossing in het hier en nu. Terugtrekken is niet hetzelfde als oplossen. 

Wat wel helpt om weer in volle energie te komen

Bewustzijnscoaching zet symptoombestrijding om in bruikbare handvatten met snel resultaat. Met respect voor het verleden gaan we tijdens de coachingsessies vooral aan de slag in het hier en nu. Wat veroorzaakt nu écht die energielekken? Welke gedachten en overtuigingen maken het je dagelijks onnodig zwaar?

Heb jij last van burn-out klachten?

Ik heb respect voor het feit dat jij jezelf al zo lang krachtig opstelt. Dat je zo hard je best doet om jezelf staande te houden in de wereld om je heen. Wat de oorzaak van het probleem ook is, ik gun je een leven vol energie. Vanuit eigen ervaring kan ik je vertellen hoe dat dit écht mogelijk is.

Met bewustzijnscoaching kan ik je in maximaal zes sessies helpen ontspannen en opnieuw leren opbouwen in energie. Je leert als het ware opnieuw te lopen door weer te gaan leven vanuit je hart. Zodra je die vaardigheid weer onder de knie hebt zul je opbouwen in energie en voorkomen dat je opnieuw in deze situatie terecht komt. Bel of mail me voor een afspraak.

Er zijn  nog meer mogelijkheden

Prive coaching

Privé Coaching

Ik coach je met positieve doelen naar een toekomst die 100% bij jou past én jouw leven lichter, leuker en vrij maakt.

Prive coaching

Werknemer Coaching

Investeren in het welzijn van een werknemer levert altijd betere prestaties voor bedrijf en omgeving. Ik voorkom uitval en zet de werknemer in kracht.

Prive coaching

Ondernemer Coaching

Starten, groeien en balans vinden tussen werk en privé. Deze thema’s geven een kick en maken ondernemers tegelijk onzeker. 

Voel je altijd vrij om contact met mij op te nemen en samen door te spreken hoe coaching wel of niet zinvol is in jouw situatie.

Wat anderen vertellen over hun coach ervaring

Monyanet 

Ik ben veel meer vanuit mijn gevoel gaan leven en voel me nu echt zeker.

Sophie

Dankzij de coaching is mijn fundering zo sterk geworden dat ik nu weet dat ik moeilijkheden goed aankan.

Alex

Het is persoonlijk en krachtig. Ik neem nu honderd procent beslissingen vanuit mijn hart.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies

Bellen

12 + 13 =

Mailen

13 + 6 =

Suzan Bannink werkt samen met