Piekeren

Privé Coaching

Invloed op piekeren

Hoe moet ik nou met al die gedachten omgaan? Wordt het ooit nog weer rustig in mijn hoofd? Het lijkt me zo heerlijk als ik weet hoe ik dat op een goede manier kan doen. Wat zou het mij brengen als ik invloed heb op het piekeren?

Er zijn soms thema’s in je leven die zich ongevraagd behoorlijk aan je opdringen om over na te denken. Doe ik het wel goed bij vrienden? Komt het goed met mijn financiën? Is deze relatie wel wat mij echt gelukkig maakt? Een vader of moeder die denkt: doe ik het wel goed met de opvoeding? Had ik het niet anders moeten doen?

De piekergeest bijt zich vast en laat maar moeilijk los

Ieder mens heeft wel eens twijfels over bepaalde thema’s in het leven. Die twijfels komen en gaan zoals vlinders voorbij dartelen terwijl je met een kop koffie in de zon zit. Daartegenover staat piekeren. Het onderwerp kruipt als een sluier over je heen. Het laat je niet meer los. Het verstikt. Telkens weer maakt het aanspraak op je denkvermogen. Zonder resultaat. De kwestie blijft aangekaart worden in je hoofd. Opnieuw en opnieuw en opnieuw….

Afleiding in plaats van oplossen

Piekeren begint vaak met een twijfel. Met genoeg afleiding raakt het dan weer op de achtergrond. Koken, televisie of activiteiten met vrienden. Het zorgt ervoor dat je er even niet mee bezig hoeft te zijn. Wanneer de twijfel te groot is om te negeren komt het steeds vaker terug en slaat het langzaam om in piekeren. Hoe langer je dan wacht met het oplossen van de twijfel des te meer impact het krijgt op je dagelijks welzijn. Niet goed meer slapen, terugtrekken of juist sneller geïrriteerd zijn en/of steeds vaker een bepaalde downheid voelen.

Waarom de cirkel van piekeren zo moeilijk te doorbreken is

Goed bedoelde adviezen

Bij piekeren gaan we vaak praten met anderen. Hoe kijken zij naar het onderwerp en vervolgens probeer je daar weer van te leren om jouw pieker probleem op te lossen. Gevolg is honderd goed bedoelde adviezen waar je vaker op stukloopt dan dat ze helpen. De oorzaak van het piekeren wordt met de geboden oplossingen namelijk niet weggenomen.

Google is je beste raadgever bij piekeren

Na alle mislukte adviezen van anderen ga je vaak maar weer te rade bij grote vriend Google. Je struint pagina voor pagina af. Maar niets lijkt je de rust te geven die je nodig hebt. Ook dat komt opnieuw door het feit dat de oorzaak van het piekeren met de gevonden antwoorden niet wordt weggenomen.

Piekeren heeft bewustzijn nodig

Wat je nodig hebt is een methode. Een methode die helpt bij hoe je een goede keuze kunt maken en ervoor zorgt dat die keuze dan ook weer klopt bij jou. Daar alleen uitkomen is ontzettend moeilijk. Met bewustzijnscoaching werken we aan de manier hoe jij keuzes maakt, gebaseerd op de thema’s die spelen in jouw leven. Je leert keuzes te maken die kloppen bij jou als persoon, met als resultaat dat je weer rust ervaart.

Een coaching met aandacht voor bewustzijn en piekeren levert je een tool voor de rest van je leven. Je leert in maximaal zes sessies hoe je keuzes maakt die kloppen bij jou als persoon. Er ontstaat daardoor weer ruimte voor ontspanning. Je ervaart na lange tijd weer rust en energie. Het geeft je vertrouwen en daardoor ook meer zelfvertrouwen. Bel of mail me voor een afspraak.

Er zijn  nog meer mogelijkheden

Prive coaching

Privé Coaching

Ik coach je met positieve doelen naar een toekomst die 100% bij jou past én jouw leven lichter, leuker en vrij maakt.

Prive coaching

Werknemer Coaching

Investeren in het welzijn van een werknemer levert altijd betere prestaties voor bedrijf en omgeving. Ik voorkom uitval en zet de werknemer in kracht.

Prive coaching

Ondernemer Coaching

Starten, groeien en balans vinden tussen werk en privé. Deze thema’s geven een kick en maken ondernemers tegelijk onzeker. 

Voel je altijd vrij om contact met mij op te nemen en samen door te spreken hoe coaching wel of niet zinvol is in jouw situatie.

Wat anderen vertellen over hun coach ervaring

Monyanet 

Ik ben veel meer vanuit mijn gevoel gaan leven en voel me nu echt zeker.

Sophie

Dankzij de coaching is mijn fundering zo sterk geworden dat ik nu weet dat ik moeilijkheden goed aankan.

Alex

Het is persoonlijk en krachtig. Ik neem nu honderd procent beslissingen vanuit mijn hart.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies

Bellen

5 + 2 =

Mailen

9 + 9 =

Suzan Bannink werkt samen met