Stress

Privé Coaching

Stress maakt ongelukkig

Onrust of er geen vat op hebben. Het jaagt mij op, maar hoe jaag ik die stress weer weg?

Stress maakt meer kapot dan je lief is! Toegegeven: de stofjes die het vrijmaakt in je lichaam zijn geweldig als je op het moment van stress moet rennen of vechten voor je leven. Hedendaagse stress gaat helaas (of gelukkig) niet over wegrennen voor een tijger. Sterker nog, we verwachten van onszelf dat we gewoon maar dealen met alle moderne tijgers die ons pad kruisen.

Er gebeurt veel in ons lichaam wanneer we stress ervaren. Stresshormonen hebben effect op hoe we reageren en handelen richting onze omgeving en onszelf.

Privésituaties

Stress gaat verder dan alleen de druk die we op werk ervaren. Thuis in de privésituatie zijn er genoeg redenen waardoor je jezelf opgejaagd kunt voelen. Enkele voorbeelden zijn:

  • Ben ik wel een goede partner?
  • Wel of niet verhuizen? Kopen of huren?
  • Voed ik mijn kinderen goed op?
  • Voldoe ik aan de verwachtingen van mijn vrienden en/of familie?
  • Aandacht moeten besteden aan ouders die meer zorg nodig hebben
  • Haasten van afspraak naar afspraak, hoe leuk de ontmoetingen ook zijn!
  • Piekeren over het maken van juiste keuzes
  • Financiën
  • Baan veranderen ja of nee?
  • Willen afvallen/gezondheidsproblemen.

Waarom je soms zoveel stress ervaart

De lijst met voorbeelden die stress veroorzaken is uit te breiden tot je een ons weegt. Stress ontstaat wanneer je onvrede ervaart met de druk die het onderwerp jou oplegt. Zonder stress door het leven kan en zal ik jou als coach niet beloven. Heel eerlijk, dat is niet realistisch. Gelukkig is er wel een andere weg om er mee om te leren gaan.

Stress kun je ombuigen naar werkbaar geluk

Met behulp van bewustzijnscoaching help ik je om in kaart te brengen wat er specifiek stress veroorzaakt in je leven. Vaak is dat nog veel meer dan je in eerste instantie zelf denkt. We kijken samen naar hoe de stress zich uit in jouw gedrag. Wanneer je de signalen leert herkennen kun je eerder ingrijpen om de stress voor jezelf te verminderen.

In maximaal zes coachingsgesprekken leer je hoe jij de negatieve energie van stress kunt omzetten naar positieve acties die je helpen stabiliteit en geluk te ervaren. Bel of mail me voor een afspraak.

Er zijn  nog meer mogelijkheden

Prive coaching

Privé Coaching

Ik coach je met positieve doelen naar een toekomst die 100% bij jou past én jouw leven lichter, leuker en vrij maakt.

Prive coaching

Werknemer Coaching

Investeren in het welzijn van een werknemer levert altijd betere prestaties voor bedrijf en omgeving. Ik voorkom uitval en zet de werknemer in kracht.

Prive coaching

Ondernemer Coaching

Starten, groeien en balans vinden tussen werk en privé. Deze thema’s geven een kick en maken ondernemers tegelijk onzeker. 

Voel je altijd vrij om contact met mij op te nemen en samen door te spreken hoe coaching wel of niet zinvol is in jouw situatie.

Wat anderen vertellen over hun coach ervaring

Monyanet 

Ik ben veel meer vanuit mijn gevoel gaan leven en voel me nu echt zeker.

Sophie

Dankzij de coaching is mijn fundering zo sterk geworden dat ik nu weet dat ik moeilijkheden goed aankan.

Alex

Het is persoonlijk en krachtig. Ik neem nu honderd procent beslissingen vanuit mijn hart.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies

Bellen

11 + 15 =

Mailen

7 + 2 =

Suzan Bannink werkt samen met