angsten

Werknemer Coaching

Angst ervaren tijdens je werk maakt je een minder leuk mens.
Aanpakken dus!

Wat als ze mijn werk de grond in stampen? Hoe verweer ik mij tegenover die dominante collega? Het gaat me nooit lukken met het bedrijf mee te groeien.

Wanneer je als werknemer angst op je werk ervaart dan heeft dit een verkrampend effect op je dagelijkse werkzaamheden. Zaak om snel in actie te komen, ongeacht van wat de aard van de angst op de werkvloer is en wie of wat de oorzaak is.

Angst zet jouw lichaam onder stress

Ik schreef het al. Angst verkrampt. Verkramping geeft verzuring, net als bij een spier gebeurt dit ook in de interactie met collega’s. Angst is een vorm van stress die ervoor zorgt dat je sneller geprikkeld bent. Vermijdend gaat werken. Perfectionistisch gedrag gaat vertonen. Boos of verdrietig wordt of misschien zelfs controlerend gedrag vertoont. 

Dat is vervelend voor je collega’s, maar nog meer voor jouzelf. Met tegenzin naar je werk gaan. Met moeite uit bed komen. Hoofdpijn en vermoeidheid… het is knap als je dit al een poos volhoudt.

Voorbeelden van angsten die je kunt ervaren op het werk

 • Ik ben bang om ontslagen te worden.
 • Ik wil eigenlijk solliciteren maar ik durf niet
 • Straks heb ik mijn hele team tegen me omdat ik het misschien fout heb uitgevoerd.
 • Mijn kennisniveau is echt onder de maat, ze gaan me vast ontslaan.
 • Elke keer weer buikpijn om naar een beoordelingsgesprek te gaan, ze zijn zo kritisch.
 • Die dominante collega ga ik echt niet mijn mening vertellen, dat durf ik echt niet.
 • Ik kan de hoeveelheid werk niet aan. Dat bespreekbaar maken durf ik niet.
 • Ik meld me liever ziek dan dat ik vertel dat ik het project niet af heb. Ze zien me aankomen!
 • Vind mijn werkgever wel dat ik genoeg kennis heb? Straks vinden ze dat ik nog moet studeren… 
 • Ik loop over in mijn werkzaamheden, maar ik durf geen “nee” te zeggen.
 • Ik wil zo graag minder werken. Het gesprek stel ik steeds uit, ik vind het zo lastig.

Veel van deze gedachten passen bij een loopbaancoaching. Juist wanneer je angstgedachten ervaart is het de noodzaak om ermee aan het werk te gaan nog belangrijker.

Waarom ‘iets’ doen beter is dan het verlammende ‘niets’ doen!

Je angsten bespreekbaar maken is kwetsbaar. Toch is het belangrijk om te delen waar de angst in zit. Je gedachten gaan graag aan de haal met de mogelijke gevolgen van het bespreekbaar maken van angst. Misschien krijg je ontslag. Misschien lachen collega’s je uit. Misschien voel je je wel heel eenzaam. Misschien, misschien, misschien…
Alleen door je angst in de ogen te kijken is er ruimte voor ontspanning. Dit is nodig om motivatie, openheid en passende acties te nemen. Zo kun je langzaam en stap voor stap vertrouwen. 

Misschien levert het je wat op

Verzamel nog een keer je moed en open de weg naar ontspanning door in gesprek te gaan met iemand die je vertrouwt. Je zult ontdekken dat er een oplossing is voor de angst. Als bewustzijnscoach kan ik je hier goed bij helpen. Vanuit een onafhankelijk positie kun je in vrijheid praten over wat je blokkeert. Of samen ontdekken waarom je angst ervaart als de waarom nog niet duidelijk is. Tijdens de coaching werken we vooral naar de oplossing. In maximaal zes sessies sta jij weer krachtig in je schoenen  zonder angst en met een gerust gevoel en ontspannen hart.

In maximaal zes sessies sta jij weer krachtig in je schoenen  zonder angst en met een gerust gevoel en ontspannen hart.

Er zijn  nog meer mogelijkheden

Prive coaching

Privé Coaching

Ik coach je met positieve doelen naar een toekomst die 100% bij jou past én jouw leven lichter, leuker en vrij maakt.

Prive coaching

Werknemer Coaching

Investeren in het welzijn van een werknemer levert altijd betere prestaties voor bedrijf en omgeving. Ik voorkom uitval en zet de werknemer in kracht.

Prive coaching

Ondernemer Coaching

Starten, groeien en balans vinden tussen werk en privé. Deze thema’s geven een kick en maken ondernemers tegelijk onzeker. 

Voel je altijd vrij om contact met mij op te nemen en samen door te spreken hoe coaching wel of niet zinvol is in jouw situatie.

Wat anderen vertellen over hun coach ervaring

Monyanet 

Ik ben veel meer vanuit mijn gevoel gaan leven en voel me nu echt zeker.

Sophie

Dankzij de coaching is mijn fundering zo sterk geworden dat ik nu weet dat ik moeilijkheden goed aankan.

Alex

Het is persoonlijk en krachtig. Ik neem nu honderd procent beslissingen vanuit mijn hart.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies

Bellen

9 + 5 =

Mailen

13 + 4 =

Suzan Bannink werkt samen met