twijfels

Werknemer Coaching

Het sneeuwbaleffect van twijfel 

Pas ik wel bij dit bedrijf of deze rol? Willen ze van mij af? Ben ik wel de juiste persoon op de plek? Voldoe ik wel aan de verwachting van mijn manager?

Twijfel ervaren in je werk

Dat is niet zo erg, je zult er niet extreem last van hebben. Je functioneert er prima op! Soms denk je er even aan en dan sluimert het weer een poos op de achtergrond.

Voorbeelden van twijfels die met werk te maken hebben:

  • Is het deze baan nog wel?
  • Nu is er weer een collega weg, zou ik ook niet wat anders willen?
  • Ik zit hier al jaren, heb een fijn inkomen, mag zelf mijn tijden bepalen. Waarom zou ik een vaste baan op het spel zetten? Maar er knaagt iets. Wat nou als ik…
  • Zou ik wel kunnen wennen aan een andere functie binnen het bedrijf?
  • Past het vak nog wel bij me?
  • Een (grote) beslissing: wel of niet doen? Ik schuif de twijfel maar voor me uit

Door wie laat jij je adviseren?

Met wie bespreek je de twijfels. Werkgever, thuisfront, vrienden? Ieder geeft je een advies, maar vaak vanuit eigen zienswijze van hun waarheid. En dan komt jouw reactie: ach, ik heb een goed leven, ik klaag niet. Waar zeur ik eigenlijk over, er zijn mensen die het beroerder hebben. 

Het voelt veel te overdreven om hulp in te schakelen. Keuze blijft uit en dat geeft niet. Tot je de tekenen van afbraak aan jezelf niet ziet maar wel voelt. Beetje moe, niet sporten of juist overdreven veel als uitlaatklep.

Van twijfel naar intuïtie negeren

Daar is het sneeuwbaleffect. Twijfel kun je een poos op de sluimerstand laten staan. En soms lost het zich inderdaad op. Maar soms ook niet. Dan is het vergelijkbaar met een splinter in de huid die je uit luiheid laat laat zitten omdat je er niet zo’n last van hebt. Het gaat dan zweren en langzaam aan ook pijn doen.

In de praktijk zie ik gebeuren dat twijfel uiteindelijk voor een fysiek en mentale belasting zorgt: moeheid. Op den duur is de vermoeidheid de oorzaak van afspraken afzeggen in plaats van de twijfel.

Slimme mensen onderschatten de twijfel. Ook al weten ze best wat er aan de hand is.. Vanuit intuïtie weten ze het vaak wel, maar negeren is makkelijker. Tot het gaat zweren. De sneeuwbal wordt alsmaar groter.

Kom even sparren

Sparren over je twijfels lucht op en je krijgt onafhankelijk advies. Het voelt dan wel overdreven om in dit stadium hulp in te schakelen. Toch is het slim! Je voorkomt dat je twijfel in sluimerstand de ruimte geeft om te groeien tot een bom die op een dag barst. Je bent van harte welkom, want in volle energie zijn twijfels veel beter op te lossen dan vanuit een uitputting.

In maximaal zes coachingsgesprekken leer jij je twijfels te vertalen naar acties vol zekerheid.

Er zijn  nog meer mogelijkheden

Prive coaching

Privé Coaching

Ik coach je met positieve doelen naar een toekomst die 100% bij jou past én jouw leven lichter, leuker en vrij maakt.

Prive coaching

Werknemer Coaching

Investeren in het welzijn van een werknemer levert altijd betere prestaties voor bedrijf en omgeving. Ik voorkom uitval en zet de werknemer in kracht.

Prive coaching

Ondernemer Coaching

Starten, groeien en balans vinden tussen werk en privé. Deze thema’s geven een kick en maken ondernemers tegelijk onzeker. 

Voel je altijd vrij om contact met mij op te nemen en samen door te spreken hoe coaching wel of niet zinvol is in jouw situatie.

Wat anderen vertellen over hun coach ervaring

Monyanet 

Ik ben veel meer vanuit mijn gevoel gaan leven en voel me nu echt zeker.

Sophie

Dankzij de coaching is mijn fundering zo sterk geworden dat ik nu weet dat ik moeilijkheden goed aankan.

Alex

Het is persoonlijk en krachtig. Ik neem nu honderd procent beslissingen vanuit mijn hart.

Neem contact op voor een vrijblijvend advies

Bellen

13 + 13 =

Mailen

1 + 7 =

Suzan Bannink werkt samen met